Variationer och tillval

För att en dörr skall fungera som entré eller passage behöver den ofta kompletteras. Tillvalen är många gånger avgörande för upplevelsen av dörrens funktion. Roslöv hjälper dig till rätt val och ser till att allt till slut fungerar. Vi lotsar dig från start till mål.

Tillval för utseende och funktion

Våra dörrar levereras med karm, tröskel och grundbeslagning vald efter önskad typ av klassning. Dörrens utseende och funktion fullbordas därefter utifrån ett rikt utbud av varianter och tillval.

Med glasurtag, sido-/överljus, spegelprofilering samt val av färger och laminatplåt ges dörren ett utseende som lyfter miljön.

För att trygga säkerheten erbjuds dessutom ett rikt urval av brytskydd, sparkplåtar, dörrstängare och dörrautomatik liksom kompletta system för nödutrymning och passagekontroll.

Det senaste inom dörrtekniken

Utvecklingen går fort vilket gör det viktigt att ha en partner som noggrant följer tekniska landvinningar på tillvalsidan men också löpande förändringar i normer och lagstiftning.

På Roslöv bevakar vi ständigt det senaste inom dörrtekniken. Vår personal utbildas kontinuerligt för att alltid kunna erbjuda marknadens bästa och modernaste dörrlösningar.

Vi har ett brett utbud av tillbehör på lager som kan levereras eller hämtas samma dag om så önskas. Kontakta oss gärna för mer information.

Karmar

Våra stabila stålkarmar tillverkas av 1,5 mm stålplåt och finns i flera olika utföranden. Alla karmar levereras som standard med fabriksmonterade karmhylsor.

 

Läs mer här »

Trösklar

Trösklar tillverkas som standard av magizinkplåt men kan som tillval tillverkas av rostfri plåt.
Ektrösklar är som standard monterade på rostfri tröskelplatta.

Läs mer här »

Glasurtag

Våra dörrar kan levereras med glasurtag av varierande storlek och typ. Olika glastyper finns tillgängliga och skiljer sig åt vad gäller funktion vilket kan påverka dörrens klassning.

Läs mer här »

Överpartier / Sidopartier

Våra dörrar kan levereras med sidopartier eller överpartier. Kombinationer är möjliga. Glasade partier levereras som standard med glas monterat eller transportmonterat från fabrik.

Läs mer här »

Standardkulörer

På vår fabrik pulvermålas alla dörrblad och karmar i en ren och miljövänlig process utan några utsläpp eller användande av lösningsmedel. Färdigmålade dörrar har glansvärde 30 som standard.

 

Läs mer här »

Laminatplåt

Dörrblad kan tillverkas av foliebelagd laminatplåt. Träutseendet ger liv åt dörren och används med fördel på lägenhetsdörrar, hotelldörrar, dörrar till kontor etc. Kombinera gärna med vit folie på insida och träfolie på utsida.

Läs mer här »

Dörrar med sträckmetall

Våra dörrar kan levereras med sträckmetall, även kallade gallerdörrar.
Som standard tillverkas omfattningsprofil och sträckmetall i rostfri omålad plåt. Olika storlekar och varianter är möjliga.

Läs mer här »

Brytskydd

Våra ståldörrar kan levereras med rejäla brytskydd som avskräcker och försvårar vid eventuella angrepp. Brytskydd monteras som standard på gångjärnssidan men kan monteras på anslagssidan.

Läs mer här »

Sparkplåtar

För att skydda dörren och ge den längre livstid kan vi leverera sparkplåtar av slipad rostfri plåt eller gummimatta. Dessa levereras monterade från fabrik på anslagssida och/eller gångjärnssida samt finns i olika höjder.

Läs mer här »

Dörrstängare

Brandklassade dörrar och rökgastäta dörrar ska i regel vara självstängande och ska då vara utrustade med dörrstängare. Detta gäller ofta även på ytterdörrar för att inte släppa in kyla eller värme i onödan.

Läs mer här »

Dörrautomatik

Dörrar som används frekvent kan utrustas med en automatisk dörröppnare. En mängd olika typer och tillval finns tillgängliga och anpassas utifrån önskad funktion och kravbild.

Läs mer här »

Passagekontroll

Dörrar ska uppfylla olika funktioner och ofta handlar det om att släppa in behöriga och hålla obehöriga på avstånd. Detta kan uppnås med olika former av passagekontroll och dörrkontroll.

Läs mer här »

Nödutrymning

Byggnader ska enligt BBR utformas så att tillfredsställande utrymning kan ske vid händelse av brand eller annan fara. Utrymningsvägen ska lätt kunna öppnas oavsett om dörren är låst eller olåst.

Läs mer här »

Nödöppnare

Nödöppnare ska användas på utrymningsdörrar som sitter i ställverksrum och transformatorrum enligt standard SS 4362104. Denna typ av panikregel är vertikal för att kunna användas krypande.

Läs mer här »

Panikutrymning

I stora lokaler som till exempel arenor och nattklubbar vistas det normalt väldigt många personer samtidigt. Där ställs det högre krav på utrymning och man ska då använda godkända panikreglar på dörrar.

Läs mer här »

Spegelprofilering

Våra dörrar kan levereras med stansad spegelprofilering som ger liv åt dörren. Dessa är tänkta som tillval för tamburdörrar men går att fås på de flesta dörrar i vårt sortiment.

Läs mer här »

Integrerade ventilationsgaller

Våra integrerade ventilationsgaller stansas direkt i dörrbladet på båda sidor och placeras antingen nedtill (N), upptill (U) eller både och (N+U). Insektsnät monteras som standard.

Läs mer här »