Lägenhetsdörrar

Hellbergs lägenhetsdörrar är ett utmärkt alternativ för miljöer där de estiska önskemålen är lika starka som kraven på säkerhet. Bostäder, hotell, kontor, läkarmottagningar och andra utrymmen med stöldbegärligt gods är exempel på var lägenhetsdörren lämpar sig.

Säkerheten avgörande

Säkerhetsdörrar från Hellbergs rymmer många detaljer som försvårar tjuvens inbrottsförsök.

Med en säkerhetsdörr till din lägenhet får du t.ex en dörr där de hakformade tapparna och låsets hakreglar förbinder dörrbladet med stålkarmen vilket gör den mycket svår att bryta upp.

Brandsäkerheten är lika viktig. Det är numera krav på att alla nyinstallerade dörrar mot trapphus ska vara både brandklassade och brandgastäta.

En säkerhetsdörr stoppar brand och giftig brandrök men den stänger dessutom ute dofter, ljud och drag vilket i sin tur leder till en tystare och tryggare boendemiljö.

Tillgängliga klassificeringar:

Brandklass: EI30
Rökgasklass: S200 (fd Sm)
Inbrottsklass: RC2, RC3 eller RC4
Ljudreduktion: R'w 38dB eller R'w 43dB

Stora möjligheter att påverka utseendet

En ståldörr behöver inte alltid se ut som en ståldörr. Utan att tumma på säkerhet, hållbarhet och brandegenskaper kan dörren med hjälp av färg eller folier ges ett dekorativt utseende.

Hellbergs dörrar erbjuds i en rad olika kulörer men också beklädda med laminat. Tillgängliga laminat är liggande ek, åldrad ek, teak, traditionell ek, svart ek, körsbär, modern ek, mahogny eller björk. Vit folie på dörrens insida kan även kombineras med träfolie på utsidan.

Vi har ett brett utbud av lägenhetsdörrar på lager som kan levereras eller hämtas samma dag om så önskas

Kontakta oss gärna för mer information om lägenhetsdörrar.